Vulvabroderier - et statement

Vulvabroderi

Mine vulvaer er nydelses ikoner (*) og med dem, tager jeg mig den frihed at insistere på min egen nydelse og mit værd! Jeg er ikke tilfreds med at klare mig. Jeg vil gerne trives og tillader mig at advokere for en verden der er indrettet, så mine behov tages alvorligt.


Som kvinde, har jeg oplevet at blive udsat for adskillige typer af overgreb. Både på mit køn og min integritet. Både af individer og af et samfund hvor jeg oplevede, på et utal af måder, at min krop ikke var min egen eller var mindre værd end andres.


Jeg laver vulvaer, fordi jeg ønsker at tydeliggøre hvilken form for trivsel og frihed jeg ønsker. Den absolutte frihed til at søge nydelse. Jeg oplever min og andres kvinders krop, som en kampplads. En kamp mod manglende frihed og evigt stigende produktivitets krav. Alle andres behov først. Min modstand i den kamp, er at lave ikoner, der insisterer på værdighed og trivsel for alle kvinder. Frie valg og lige muligheder. Plads til fællesskaber med omsorg og respekt for den enkelte.


Det er muligvis ikke ved første øjekast et politisk projekt. De er jo fine. De vækker vores begær. Men jeg vil tillade mig at tro, at vores begær kan være vores bål. Vi kan bruge det til at hente energi fra. Mine vulvaer er ikke bare dekorative ikoner, de er et politisk statement.


Og ja, det ER vigtigt med din egen trivsel først!

Hvis du skal tage kampen op, være noget for nogen eller bidrage til fællesskaber, så skal du redde dig selv først <3


Vulva broderi Workshop

Vi tager ikke spejlene frem, men nøjes med
nål og tråd! 

Står du og skal sørge for en
god oplevelse til en flok kvinder? 

Polterabend, fødselsdag med kunst i
centrum eller måske vil du bare samle en
flok omkring en aktivitet, hvor der er plads
til at finde sin indre gudinde frem og sætte
gang i skaberkraften? 


Jeg medbringer et sæt til hver workshopdeltager, der indeholder: 

- en broderiring

- et lille optegnet broderi, som skal dekoreres yderligere efter eget hoved

- nål og et lille udvalg af broderigarn


Derudover medbringer jeg:

- blyanter, passere og forskellige linealer der kan tegnes efter

- sakse til deling

- en kasse fuld af vintage og genbrugssytråd og broderigarn, som der må bruges løs af.


Du/I skal sørge for

- at finde en dato og afsætte 2-3 timer til mit besøg

- sørge for at alle kan sidde og der bliver serveret noget passende til lejligheden (f.eks. er fingermad midt i seancen nok ikke så smart, så er det bedre med drinks ;-)

- evt. indsamle/medbringe eget udvalg af tråd - det er altid sjovt at sætte sit eget præg og finde anvendelse for noget der ellers bare ligger i en skuffe (valgfrit)


Hvad kan du så forvente?

Jeg kommer veloplagt og velforberedt! Jeg er uddannet faglærer i billed-fag og har mange års erfaring med at undervise alt fra børn med særlige behov til et seniorhold i kunstteori! 

Så intet I kan finde på kan ryste mig, selvom jeg dog forventer at der er fokus på at brodere - trods alt :-)

Jeg faciliterer et trygt rum, hvor I kan prøve kræfter med kunst & håndarbejde. Det har potentiale til at åbne op for refleksioner eller samtaler om alt fra køn til hvilken tråd der skinner flottest. 

Jeg kan stå inde for at der er masser af potentiale for at have det sjovt, komme ned i kroppen og mærke et øget nærvær & skabe rum for eftertanke og (egen) omsorg.


Det koster som udgangspunkt 3.500.- / 4.375.- (eks. /inkl. moms) og udgifter til ophold & transport kommer oveni. 


Workshoppen egner sig til max. 12 deltagere og tager 2-3 timer og skal være et privat (ikke kommercielt/offentligt) arrangement.


Der må påberegnes at der arbejdes videre hjemme bagefter :-)Min praksis - helt kort

Mine værker er lige dele broderi/tekstile objekter og maleri med akvarel/gouache på papir eller bomuld. 

Jeg er hovedsageligt fokuseret på formelle undersøgelser, med udgangspunkt i spirituelle oplevelser og dyrker en voksende interesse for kunstens potentiale til, skabe nye erkendelser og dybe sanselige erfaringer. 

Når jeg laver mine værker, tager jeg udgangspunkt i de oplevelser jeg har med fra mine mange timer i dybe meditative tilstande. 

Jeg laver ikke billeder på “syner” jeg har haft. Jeg tilrettelægger derimod en kunstnerisk proces, der har egenskab af en meditation og lader dermed værkerne blive resultater af nøje tilrettelagte processer, der har potentiale til at skabe fred eller udviklingen i sindet.

De geometriske former, gentagelserne, de skarpe linjer og den spontane og ærlige vandfarve er altsammen noget der understøtter at være tilstede i nuet.

Jeg ønsker at kunsten og sanseligheden kan blive en portal ind til de dybere lag af bevidstheden. 

Using Format