Om

Født i 1979 i Tikøb DK.  Bor og arbejder i Odense, DK.

Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2008 og fra Semineariet for Kunst og Håndværk i 2001.

Arbejder primært med broderi, akvarel og gouache på papir, men undersøger ofte nye materialer og arbejder tværmedialt. 

Broderi og andre arbejder på stof ligger sig i et grænsefelt mellem maleri og objekt og kommenterer på kunsthistoriens materialehierakier og kan ses som en kritisk feministisk kommentar til vilkår for egen kunstneriske produktion. Materialerne udvælges nøje med hensyn til deres iboende kvaliteter og deres evne til at tilføje værkerne betydningslag og etablere en kontakt til beskuerne på både intellektuelle, følelsesmæssige, spirituelle og sanselige niveauer. Derfor vælges også materialer med en særlig emotionel ladning eller historie og den produktion der ligger bag materialerne er også altid nøje overvejet.

Værkernes æstetiske gestalt trækker spor på tværs af medier og materialevalg til vidt forskellige betydningsuniverser, spændt ud mellem oprindelige spirituelle ritualer og feministiske og futuristiske sci-fi verdener. De præsenteres ofte i serier der tilbyder en cirkulær aflæsning af værket, hvor der ikke  udpeges noget start og slut sted.

Ofte er en dialog med beskueren udgangspunktet, hvorfor elementer af co-produktion og kontekst- og sitespecifikke greb anvendes i forbindelse med udstillinger.

Udstillet både i ind- og udland og medstifter af researchplatformen "The Berlin Office" i Neukölln, Berlin. 

(Se CV for yderlige om udstillinger)Kontakt

ceciliadejong@gmail.com

+45 30514032

Paaskestræde 4, 2. 5000 Odense C

Instagram @ceciliadejong

Using Format