Baggrund

Jeg er uddannet Billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi og har base i Odense, hvor jeg bor med min familie. Jeg har et atelier centralt i byen, hvor jeg tager i mod kunder og kører ud med Artist Talks og workshops til hele landet.

Mine værker er lige dele broderi/tekstile objekter og maleri med akvarel/gouache på papir eller bomuld. Jeg er fokuseret på formelle undersøgelser, med udgangspunkt i spirituelle oplevelser og dyrker en voksende interesse for kunstens potentiale til, skabe nye erkendelser og dybe sanselige erfaringer. 

Mine små broderier, er lavet i en størrelse der gør at man kan interagere med dem. Holde dem i hånden og røre ved dem. Jeg ønsker at de bliver brugt som små amuletter, som ejeren tilfører betydning og “besjæler” med egne intentioner og værdier og derefter bruger i deres egen spirituelle praksis. Om det er i forbindelse med meditation eller blot reflektion eller dagdrømmeri. Der er ikke nogen rigtig måde eller nogen opskrift. Kun et ønske fra mig om at lade kunsten og sanseligheden blive en portal ind til de dybere lag af bevidstheden.

Sideløbende med min praksis, har jeg fungeret som huskunstner, underviser og kunstnerisk konsulent i mange forskellige sammenhænge og jeg har drevet et internationalt residency i Berlin, sammen med en gruppe af andre kunstnere. 

Jeg har løbende udstillet i ind- og udland. Jeg er aktiv på Instagram, hvor jeg kommunikerer om min proces, metoder og materialer og sælger mine værker til interesserede.

Motiv

Motiverne i mine værker tager udgangspunkt i geometriske former, der bygges op om “den første prik”, i indisk/hinduistisk terminologi kaldet “Bindu”. Jeg starter med en perforering, hvor nålen fra passeren møder bomulden. Derfra arbejder jeg metodisk, men også i et vist omfang spontant, med at opbygge et motiv ud fra denne første prik og en midterakse (eller flere).

Uanset om jeg arbejder med tekstil eller maleri, så er udgangspunktet geometrisk og med et stort fokus på at processen muliggør en harmonisk, meditativ tilstand.

Jeg er inspireret af geometri, fordi det er et formsprog der binder fortid, nutid og fremtid sammen, og som mennesker kan dele og forstå på tværs af kulturelle forskelle. 

Materialer

Jeg arbejder med broderi på blød bomuld. Mine broderier er udført med stor omhu i en meget tidskrævende proces. Jeg anvender sytråd på bomulds-lærred, og derfor er der relativt mange sting pr. cm2. Det giver et resultat, der vidner om, at processen har krævet et vist engagement. Derfor er tid måske det vigtigste materiale i disse værker. 

Jeg bruger "fladsting" der er relativt éns på forside og bagside. Dette sting anvendes, fordi det kan fylde en flade med farve. Det er altså ikke broderi, med fokus på en variation i sting, men nærmere en slags udvidet og meget taktilt maleri der bliver resultatet.

Det er vigtigt for mig, at mine materialer så vidt muligt er bæredygtige. Derfor bruger jeg ubleget økologisk bomuld og køber sytråd i genbrug. Via min Instagram profil, modtager jeg donationer fra private, som primært består af vintage sytråd og broderigarn.

Jeg maler med gouache eller akvarel og tegner op med blyant, passer og linealer. Vandfarve er valgt, så jeg kan dække store områder, uden brug af store mængder pigmenter eller plastik.

Mine store malerier er malet på samme bløde bomuld som jeg broderer på: GOTS certificeret, økologisk ubleget bomuld. Jeg limer bomulden op på et opspændt lærred med tapetklister. Derefter grunder jeg med en klar eller hvid gesso og maler herefter i meget transparante lag. Jeg kan tage bomulden af igen og derved bruge de samme lærreder adskillige gange. Maleriet kan nu ligges i lag, og ligner papyrus eller kraftigt bemalet papir.

Dette gør jeg ud fra en tanke om, at bruge så få materialer som muligt og samtidig sikre mig, at mine værker kan opbevares på minimal plads. 

Det er et dogme for mig, at mine værker kan leve en nomadisk tilværelse og følge med i et omskifteligt liv. 

Kommision

Jeg arbejder gerne med bestillinger til private. Især er jeg optaget af, at omdanne memorablia, som stof og tråd, til objekter der kan blive i familien og indeholde en del af dens historie til kommende generationer. Stof og tekstiler har et stort potentiale for, at fremkalde og bevare minder og dette ønsker jeg, at bygge videre på når jeg laver "amuletter". Besjæling af et objekt, der kan få en særlig betydning for den enkelte som rækker ud over almene kulturelle og kunsthistoriske referencer.

Using Format